Klaar voor de start… af!

Ja, het heeft even geduurd sinds de vorige post – excuus! Hoofdreden: we hebben het sindsdien maar druk druk druk! De afgelopen twee weken zijn gevuld met introductie drukte, eerste lessen drukte, sociale activiteiten en het regelen van vanalles rondom ons huis.

Hedgehogs en Roadrunners

Het jaar begon dan eindelijk officieel met de introductie, waar de groep van ±130 studenten (‘1Ys’; studenten die 1 jaar studeren) direct gesplit werd in Hedgehogs & Roadrunners. Zo kon het elkaar leren kennen wat sneller gaan: drie dagen later zou random iemand gekozen worden uit elke groep, die dan alle namen van die section moest opnoemen… 65 namen in 2,5 dag! Natuurlijk werd het niet saai namen stampen, maar een heerlijk introductie spel (ja ja, gewoon terug op school!): iedereen moest een alliteratie van z’n naam maken met een bijvoegelijk naamwoord. Dus nu hebben we Golden Guinnifer, Enormous Emma (een klein meisje), Mighty Mike en ga zo maar door. Sommige hiervan gaan natuurlijk het hele jaar blijven hangen… ‘Are you talking about Jolly Jack or Jumping Jack?’

Back to school

De eerste lessen zitten er ook alweer op, zelfs Guinnifer’s eerste tentamen al! Overigens betekent ‘back to school’ heel wat anders als het om ‘business school’ gaat: we moeten met elkaar onderhandelen, spelen met lego in de les en de docent gooit chocolaatjes naar je tijdens de les.

Arthur is ook terug in de schoolbanken en over een paar weken volgt hij wellicht meer vakken dan de gemiddelde 1Y. Hij mag inderdaad als partner van (‘JV’ noemen ze dat hier) bij alle vakken aansluiten, als hij maar even met de professor afstemt hoe en wat (bijzitten/actief meedoen/etc). Afgelopen week heeft hij zelfs met een groepje JVs 12 groepjes MBA studenten verslagen met een spel (en daarmee een fles champagne en chocola gewonnen)!

Gezelligheid

De zomer gaat een enorm leuke periode worden vol met vanalles en nog wat – wat nu al gebeurt. We zijn dus met ±130 studenten en nog wat JVs, dus in totaal ±200 mensen. Verder is er bijna niemand op de campus in de zomer (geen ‘undergrads’ van Northwestern, geen 2-jaars MBA studenten van Kellogg). Dat betekent dat het in heel Evanston nu onwijs rustig is, en we alles tot onze beschikking hebben (en alleen elkaar). Kortom, mega veel leuke dingen te doen.

Zo is Guinnifer van de week na de les gaan zeilen(de skyline van Chicago vanaf het water gezien – mooi!) en hebben we allebei al met allerlei mensen getennist, en Arthur voetbalt ook regelmatig met een groep.

Kortom, we hebben het maar druk – maar zeker heel erg leuk druk! Er gaat geen dag voorbij of er doet zich weer een kans voor voor iets anders leuks (en je kan het niet gek genoeg verzinnen: volgende week gaat Guinnifer misschien met iemand uit de klas SUP-en!)

We hopen dat jullie in NL het ook allemaal druk hebben met leuke dingen – zodra we wifi in ons apartement hebben (wordt aan gewerkt) wordt het makkelijker om een keertje met ons te skypen en willen we alles horen over jullie!!

Feitjes van de week

 • Je kunt hier 3 mango’s voor een dollar kopen, of 1 appel.
 • Bij bijna alles wordt ±20% fooi verwacht, oh en de prijs op het menu is ook nog excl. belasting (±10%)
 • Vandaag – op de 4th of July – is traditioneel een soort WK Hotdog eten live te volgen op ESPN, de (grootste?) Amerikaanse ‘sport’ tv zender

Happy 4th of July!

Arthur & Guinnifer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertenties

6 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Kenza schreef:

  Confetti. Ik mis de confetti. ❤

  Like

 2. Sarafina Suransky schreef:

  Ah klinkt geweldig!!! Mooi dat er naast leuke back-to-school dingen ook heel veel ander leuks is. Maar hoe kun je je eerste tentamen al gehad hebben?! Heel veel liefs, ook aan de JV

  Like

 3. Hé lui! Ik ben van t loungen en niet verder gekomen dan chillen: wat is SUP-en? Goed bezig jullie. Gaan we volgend jaar op Loosdrecht zeilen? Met twee kapiteins aan boord…. 🙂

  Like

 4. Marijke schreef:

  Vond in wikipedia dat SUp de afkorting is van suprema, en dat is Iets heel ingewikkelds uit de wiskunde… Dus?? Lekker bezig!

  Like

 5. Marijke schreef:

  SUP is volgens wikipedia een afkorting voor Supremum meervoue Suprema. En dat is iets heel ingewikkelds uit de wiskunde, dus wat doen jullie?? Lekker bezig!

  Like

 6. Guinnifer schreef:

  Toch maar nog wat uitleg dan: SUP-en is ‘Stand-Up Paddleboarding’ – als in: men neme een surfplank, gaat erop staan, pakt een peddel, en peddelt lekker het water over.

  Nog niet gedaan – maar staat nog op de planning! Hopen op iemand met een Gopro of iets dergelijks in de buurt zodat het vastgelegd kan worden – dan hebben jullie bewijs!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s