De Sunshine state?

on
Ja ja, ik weet het: de Sunshine State verwijst typisch gezien niet naar Illinois, en niet naar Chicago. Maar eh, waarom eigenlijk niet? De zomer hier is heerlijk!  Veel collega’s van Guinnifer die hier geweest zijn zeiden het al, de zomer is de heerlijkste periode in Evanston. Wij genieten met volle teugen. (En vrezen  de periode die ooit komt en bewijst waarom Illinois niet de Sunshine state is…)
Academisch de wind van achteren
Het ‘1Y program’  wordt ook wel het ‘accelerated’  program genoemd. En dat lijkt wel aardig te kloppen, alles gaat met grote snelheid erdoorheen. En daardoor is het nu ook drukker dan verwacht…

Eind vorige week heeft Guinnifer al de final gehad van een van de vakken, Leadership in Organizations. Dat vak ging in feite over hoe je leidt, beïnvloed wordt bij beslissingen maken en hoe je goed kunt onderhandelen. Kortom: menselijk gedrag en hoe je hersenen werken. (Leuke boeken over dit soort dingen: Nudge, Thinking Fast & Slow, Influence et cetera)

Accounting en (Accelerated, daar heb je dat woord weer) Finance hadden we al sinds het begin, en daar is nu dan vanaf maandag Business Strategy bijgekomen (in de plaats van Leadership in Organizations). Business Strategy gaat over allerlei onderdelen van Strategie, dus komt in feite best dicht bij ons werk. Oh, en vanaf morgen heeft Arthur inderdaad meer vakken dan Guinnifer, dan begint hij met Turbo Operations (kortom: Accelerated Operations ;-))

… Maar nog alle tijd hoor!
Ja, we zijn dus ‘druk’, maar geen zorgen: we hebben ook nog tijd voor de rest. Bijvoorbeeld hebben we gisteren en zondag getennist, terwijl het ongeveer 35 graden was (lees: 3 liter vocht verloren en daarna strompelend naar huis).

Vrijdag hadden we weer ‘TG’ (vrijdagmiddagborrel op school), waarna een groot deel van de klas bedacht dat het leuk was om samen te gaan eten. Even later werd ‘That Little Mexican’ overspoeld door ons – een wonder dat het nog paste (deed ons twijfelen aan de naam van het restaurant…)

En intussen werken we ook nog hard aan de inburgering. Dit weekend wezen softballen naast de school (en voor de prachtige eeuwenoude bibliotheek van Northwestern, gelukkig zijn er geen ruiten kapot gegaan…).

Dat was het weer even voor nu – we zitten nu dus ongeveer 50 graden boven de gevreesde wintertemperatuur en laten we hopen dat we daar nog lang ver vandaan blijven. Maar er wordt hier al genoeg gegrapt: #WinterIsComing…

Feitjes van de week:

Advertenties

3 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Arnold en Thea van Dinther schreef:

  Wat een leven in de “Sunshine State,studeren sporten en plezier maken, geniet ervan !! Een tip van Oma : houden jullie je maar aan het Kellog’s ontbijt i.p.v. maaltijden van 2000 kcal., hoewel, een beetje vet op de botten voor de Coming Winter is ook niet gek !! XX

  Like

 2. Fien schreef:

  Ah, klinkt geweldig! Mooi dat jullie de drukte combineren met zoveel leuks/chills/sportiefs. En jeeeej een TG!

  Like

 3. Marijke schreef:

  Dus… One meal a day keeps the docter away!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s