‘Balansweek’

on

Een ‘gebalanceerd’  leven betekent deze keer dat jullie een update met 3 totaal verschillende dingen krijgen: een academische, culturele (& natuur) en sportieve update.

Academisch: Eenmaal andermaal… Verkocht!
Een jaar een MBA volgen bij Kellogg betekent in feite dat je een heel jaar aan vakken bij elkaar mag ‘shoppen’. Maar ja, sommige vakken zijn populairder dan anderen… En om het eerlijk te verdelen, worden vakken bij Kellogg geveild (dus geen ‘wie het eerst komt wie het eerst maalt idee).

Deze week is de eerste veiling, dus bij deze even wat uitleg! Iedere student krijgt 3000 ‘biedpunten’  voor het hele jaar (3 biedmomenten: herfst, winter en lente periode) en mag die verdelen zoals hij wil. Vervolgens werkt het elke bieding als volgt: als er 50 plekken zijn voor een vak, en er meer dan 50 mensen bieden wordt het vak ‘verkocht’  aan de 50 die het hoogste hebben geboden voor wat # 50 bood. Guinnifer heeft vandaag haar biedingen ingeleverd en hoort morgen of ze de vakken heeft en voor welke prijs (en dan kan je nog kiezen ze te droppen, voor de 2e biedingsronde. In de 2e biedingsronde krijgt iedereen die nog niet genoeg vakken heeft een tweede kans). Spannend dus!

Cultuur & Natuur: Coldplay vs. het onweer
Zondag hadden we een concert van Coldplay. En de reis erheen werd al een avontuur – lees: eerst een emergency alert met een ‘flood warning’, 2 minuten later (we zaten toen nog in de metro) werd het ‘nacht’ buiten en brak de hel los… Het kwartiertje lopen hebben we maar geschrapt en veranderd in een Uber ritje – de 5 meter van het metrostation naar de auto was al genoeg om doorweekt te zijn… Vanuit de taxi hadden we prachtig uitzicht: de skyline van Chicago waar elke 5 seconden de bliksem in een andere toren insloeg. Aangekomen bij het stadion was het droog (timing!), maar alles nog ontruimd (iedereen onder overdekkingen)… Terwijl we wachtten hadden we gelukkig mooi uitzicht: de bliksem ging nog even door verder naar het zuiden, nog steeds ongeveer elke 10 seconden een inslag + een dubbele regenboog ernaast. Kortom: hier weten ze ook wat regen is 😉

Uiteindelijk was het concert geweldig (met skyline Chicago op de achtergrond!). Coldplay heeft het klaargespeeld om toch een nog betere lichtshow te geven dan de weergoden (iets minder eng ook hehe).

Dus hm, misschien in plaats van the Sunshine state dan toch maar the Thunderstorm state?

[voor een stukje van de show zie hier]

Sportief: Van alle markten thuis
Dat we hier veel sporten (en Arthur vooral) hebben we al vaker benoemd, bij deze even een paar leuke anekdotes uit het repertoire:
Arthur heeft eindelijk een sport gevonden waar hij dan ook echt moe van wordt… en dat is: Frisbeeën! Als je ooit nog iets zoekt waar je met wat mensen eindeloos op en neer kunt rennen en binnen 10 minuten kapot bent, dan is dit helemaal je ding. (Het is een wonder dat z’n enkels er nog aan zitten… Oh en z’n shirt stinkt na het wassen nog steeds…)
Daarnaast is Arthur ook geïnfiltreerd bij de 2.00m+ kerels, a.k.a. doet hij vrolijk mee met basketballen. Het blijft nog even een droom van Arthur om te kunnen dunken… (is hij toch opeens het kleine jongetje die met de grote jongens mee wil doen – wie had dat gedacht!)
Tennis kunnen we tegenwoordig opnemen (indoor hangen camera’s) en terugkijken – bovendien kan de computer geluid maken of je bal in of uit was. Zouden we dan nu eindelijk ophouden met valsspelen??
Oh en niet te vergeten: we gaan binnenkort meedoen met de Kellogg Golf Open! Nu vraag je je af: wanneer zijn ze begonnen met Golfen dan? Nou, nog niet. Hopelijk volgende week een bezoekje aan de Drivers Range en dan de week erna meteen shinen op het toernooi (geen zorgen, de beker komt mee naar huis)

 

 

Advertenties

2 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Sanne schreef:

  Ha toppers,

  Wat een leuke update! Een vakken-veiling en Arthur aan de frisbee…
  Fijn dat jullie het zo leuk hebben! Veel plezier nog en Guinnifer hopelijk krijg je de vakken waar je op geboden hebt!
  X vanuit Sri Lanka

  Like

 2. Carolien schreef:

  Super zeg, klinkt mega cool allemaal. Wist je dat de sport frisbeën ook gewoon in Nederland wordt gedaan? Lieke speelt dat al een paar jaar! Grappig om te horen. Ben jaloers op jullie Coldplay-experience! Gaaaaf! Dikke zoen voor jou en Mr. A!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s