On Tour!

on

Na twee maanden in Chicago vonden we het alweer tijd om even onze vleugels uit te slaan – vakantie in de vakantie dus! De afgelopen drie weken hebben wij heerlijk vertoefd aan de andere kant van het land, aan de westkust. Er komen nog meer foto’s en wellicht zelfs een filmpje, maar hierbij alvast het verslag!

Camperleven

De West Coast is redelijk bekend als dé plek om een Road trip te doen, dus zoals jullie het niet zal verbazen hebben wij dat ook gedaan. Niet in zo’n gigantische RV waar een bus niks bij is, maar in onze schattige ‘Jucy’ (‘Comes with everything, including the kitchen sink!’)

Om alvast te wennen aan wat minder ruimte hebben we in San Francisco twee nachtjes geslapen in een minuscuul hotel (waar je wel de hoofdprijs voor neertelde, want ruimte is nu eenmaal zeer schaars in San Francisco). Lees: een kamer waar net een tweepersoons bed in paste (de deur kon nog net open), en een douche & wc aan de overkant vd gang. Die waren overigens wel echt van ons, open te maken met sleutel.

Toen we twee dagen later uit San Francisco wegreden met onze Jucy was de rest van de vakantie de Jucy ons hotel. Elke dag een andere camp ground, die overigens een stuk uitgebreider zijn dan de campings in Europa: meestal zijn de plekken gigantisch (lees: je ziet je buren niet) en al voorzien van een picknicktafel, een fire pit en een grill. En vaak ook nog gratis voorzien van prachtige sterrenhemels ’s avonds & ’s nachts, en overdag heel mooi uitzicht (een meer, mooie bossen, een beek, etc). Oh en dan barst het ook nog van de dieren: beren, herten, eekhoorns, vossen (helaas aan het begin ook vaak wespenzwermen…), en nog veel meer prachtige vogels (kolibries bijvoorbeeld!).

En van die beren is geen grapje. Ze zijn er echt en zijn enorm slim… Wij hebben ze helaas niet gezien (in Mammoth Lakes waren ze de avond ervoor nog op precies onze plek geweest!), maar hebben wel de eerste week braaf overal ons eten in ‘Bear lockers’ moeten stoppen. Dat is een soort kast op je campingplek, die een beer niet open kan krijgen.

Een koelbox in een auto of een boodschappentas herkennen ze namelijk al, en als een beer je auto probeert open te breken ben je niet heel blij…

Pareltje na Pareltje

Na drie weken kunnen wij het bevestigen: een road trip aan de westkust doen is geweldig. Er is zoveel moois te zien! Even een hele korte samenvatting van welke natuur en gebieden wij allemaal gezien hebben: San Francisco – Napa – Lake Tahoe – Yosemite – Mammoth Lakes – Las Vegas – Zion – Bryce – Lake Powell – Grand Canyon – Lake Havasu – Los Angeles – Santa Barbara – Big Sur/Pacific Coast Highway – Sunnyvale

Overigens was niet álles een hoogtepunt… Of naja, was 1 plekje op een andere manier een hoogtepunt. Lake Havasu leek een mooie stop tussen de Grand Canyon en LA (wat anders echt té ver rijden is op één dag). Enige meer temidden van alleen maar woestijn dus hopelijk wat verkoeling.

Prachtig meer inderdaad. Maar wel 40 graden, bijna geen schaduw… Oef.
En heerlijke benzinelucht van alle speedboten op het meer.

Gelukkig stonden we lief in ons eentje echt aan het strand. Tot er eind van de middag een gigantische RV naast ons parkeerde, met slechts een halve volksstam erin en een boombox.
Behalve dat het om 10 uur ’s avonds nog 37 graden was (geen grapje!) hebben we ook tot ±3u ’s nachts heerlijke deuntjes er gratis bij gekregen. Gelukkig hoefden we pas om 5u op.

Zeker een hoogtepunt dus.

In Zion hebben we genoten van de prachtige rode stenen en ’s nachts van de Melkweg boven onze tent. In de Grand Canyon hebben we ons verwonderd hoe zoiets gigantisch toch ontstaan is. En in LA en Santa Barbara hebben we genoten van het leven aan zee – prachtige stranden, heerlijke restaurantjes en een heel relaxte sfeer.

Bezoek & op bezoek

Hoewel het enorm gezellig was met z’n tweeën was het al helemaal gezellig doordat we ook allerlei mensen onderweg hebben gezien. Bram & Annemarie (die bijna hetzelfde rondje reden) overal en nergens (lekker samen fikkies stoken!). Slapen bij de familie van een klasgenootje in LA (zie beneden). Bijkletsen en lunchen met een vriendin van Guinnifer & haar vriend die we al een jaar niet hadden gezien. Op bezoek bij familie. Vrienden die langskwamen op de campground… Kortom, het was een enorm gezellige reis, samen en met nog veel meer. Hoe leuk is het als je in Zion, redelijk de middle of nowhere, bent en ’s middags opeens even gaat borrelen met vrienden (van Kellogg) die toevallig daar in de buurt zijn?!

Onze paar dagen in LA noemden we al snel een vakantie in de vakantie: wij sliepen samen met Bram & Annemarie een paar dagen bij Ryan (een klasgenootje) en zijn ouders. Even uit de bus, en in een bed! (Wat een luxe vonden we dat!)

Ryan nam ons gezellig mee uit fietsen langs het strand (‘just 7 miles’ (±11 km), wat later 50 km heen en weer bleek – maar geloof me, nog steeds geen straf, LA heeft de mooiste stranden van allemaal!), om vervolgens ‘thuis’  erachter te komen dat zijn moeder een heerlijk diner heeft gemaakt (Pineapple Martini’s – yes please!). En de volgende ochtend kunnen kiezen uit 15 verschillende bagels, of een berg pancakes…

Het was toch enigszins lastig om daarna weer in het busje te stappen…

We hebben ons vergaapt aan de prachtige National Parks (echt, ga naar Zion, Bryce & de Grand Canyon!!), gelachen om de megalomaan grote RV’s en motor homes (waar soms dan alleen een gepensioneerd echtpaar en hun hondje in bleken te zitten, maar soms dus ook hele volksstammen), gezellig gedaan met anderen, veel gekletst onderweg in de auto, het leger alfabet uit ons hoofd geleerd, héél veel mensen onze kitchen sink laten zien (‘yes, we really have a kitchen sink in the van!’)… Kortom: het was geweldig!

Terug zijn in Evanston is ook fijn, het is hier toch echt ons ‘Home away from home’ en er zijn zoveel leuke & lieve mensen hier. De tijd vliegt (alweer drie maanden voorbij!) maar we genieten van elke minuut!

 

Advertenties

4 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Wat n super trip met mooie natuur en verrassende ontmoetingen. Heerlijk om zo mee te kunnen reizen. En zin om t zelf ook eens te gaan doen. Grtz

  Like

 2. Maite schreef:

  Klinkt heeeeeeerlijk!

  Like

 3. Marijke schreef:

  …en weer heel terug, ook een kunst met al die gevaren.
  “Werk” ze maar weer de komende tijd.

  Like

 4. Arnold en Thea van Dinther schreef:

  Wat een heerlijk leven samen, studeren en genieten ! Het is jullie zo gegund XXX

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s