Herfst in Evanston

We zijn inmiddels alweer een tijdje terug in Evanston – wat zou er allemaal gebeurd zijn?!

Kellogg 2.0

De eerste weken na de road trip was het weer even wennen in Evanston… Na de zomer is de campus niet meer alleen van ‘ons 1Ys’, maar waren er opeens ±800 man extra in ons gebouw (vs. de 200 die er in de zomer inzaten). En dat betekent een paar dingen: een lunchtafeltje vinden is opeens een uitdaging en elke klas die je inloopt zitten opeens maar ±5 mensen die je al kent, maarr… het betekent ook allerlei activiteiten:

 • American football – ja ja, het American Football seizoen is begonnen! En zoals je misschien niet zou verwachten, is eigenlijk College Football nog veel groter/levendiger dan de ‘real deal’ NFL. Voor een wedstrijd wordt ge-‘tailgate‘ (lees: bier drinken op de parkeerplaats), er komen busladingen vol supporters van mega ver (bijv. Nebraska) om live hun team hier te komen supporten, en bij Amerikanen kan je anders bijna elke zaterdag wel thuis football gezellig mee komen kijken
 • Een flag football competitie tussen de verschillende ‘sections’ (wij als 1Ys vormen gewoon 1 section, maar de ‘2Ys’ zijn met zoveel dat dat ±5 sections zijn)

De eerste keer dat ik mee deed kwam de tegenstander niet opdagen dus hoefden we als 1Ys niet in actie te komen. Maar omdat bij flag football elk team minstens 2 meisjes (van de 7 spelers) moet hebben, was er een ander team dat direct doorhad dat er een meisje ‘vrij’  was… Dus mijn eerste flag football wedstrijd was met de ‘Turkeys’, een section waaruit ik nog helemaal niemand kende… Kortom, een Nederlander die als kip-zonder-kop (Turkey?) rondrende tussen de zeer fanatieke Amerikanen ((flag) football is niet voor niets 1 van de nationale sporten hier…)

 • Allerlei thema weken, met als hoogtepunt afgelopen week ‘Pride@Kellogg‘ die eindigde met een gigantische ‘drag queen’ show waarin alle verschillende sections een showtje weggaven (en ja, iedereen was all in: een groep 1Y kerels verkleed in jurk hebben de winnende show weggegeven!)
 • De Kellogg Bands zijn weer actief! Twee weken geleden waren de audities, en Bram is bij de ‘Captains of Industry‘ gekomen. Dit is de pop/top 40 band. Ted, een andere 1Y, is bij de ‘Rockets pockets’ gekomen, de rock band van Kellogg.

Coachen, programmeren en reclames kijken
Maar, wat voor vakken doen we nou eigenlijk precies? Mijn uitkomst van de veiling van de zomer en Arthurs vrije keuze om te doen waar hij zin in heeft is het volgende:

 • Leader as a Coach (Guinnifer) – Oefenen met het coachen van anderen

Leren coachen gebeurt niet alleen door in de les een beetje te praten: inmiddels heb ik twee bachelor studenten en een Kellogg student onder mijn hoede! Die bachelor studenten hebben zich opgegeven via het officiële ‘center of leadership’ van Northwestern, en hebben mij als hun officiële coach gekregen (ze weten dat ik ook maar aan het leren ben hoor – geen zorgen). Ja ja, dus hopelijk zijn ze tegen de tijd dat het Kerst is ontzettend blij met mij 😉

 • Entrepreneurial Tools of Digital Marketing (Guinnifer) – Leren hoe je je startup digitaal kan lanceren
 • Cross Cultural Negotiations (Guinnifer) – leren onderhandelen tussen verschillende culturen
 • Advertising Strategy (Guinnifer) – elke week wat filmpjes kijken en daarover praten
 • Introduction to Software Development (Guinnifer & Arthur) – leren programmeren!

Software Development werkt enorm verslavend. Elke vrijdagmiddag zitten we allemaal in de les dingen te proberen, ‘ach en oh’ te roepen als de professor iets cools laat zien, en hebben we laatst een ‘echte’ Hackaton op woensdagmiddag gehad om ons huiswerk samen te kraken. Zie hier en hier voor het resultaat

 • Finance 2 (Arthur) – Vervolg op het Finance vak wat Arthur tijdens de zomer deed, alleen helaas niet met dezelfde geniale professor (die komt alleen in de zomer over uit Tel Aviv)
 • Marketing Management (Arthur) – Basis marketing vak.
 • Strategic Brand Management (Arthur) – Met vrouwen discussieren waarom mensen toch in hemelsnaam 10.000 euro kunnen betalen voor een tas.
 • Social Innovation: Designing for Change (Arthur) – een vak waarbij de studenten ook allerlei stages doen, maar Arthur de colleges ook bij kan wonen
 • Leadership: Power, Politics & Talk (Arthur) – een vak gegeven door de Dean van Kellogg, Sally Blount! Voor aardig wat punten gegaan, dus helaas voor mij niet haalbaar. Klassiek voorbeeld van het bevoorrechte bestaan van de JVs bij Kellogg, super!

“Winter is coming”


Inmiddels begint het weer ook interessante kuren te vertonen. De temperatuur schommelt een stuk meer dan in Nederland. Vorige week ging het van bijna 30 graden overdag op zondag, naar 14 op woensdag. Deze week hadden we een keer iets boven de 10, maar maandag wordt het weer 27 graden…

Wellicht is het een manier van de weergoden om ons voorzichtig te waarschuwen voor wat er komen gaat…

Gelukkig zijn we een paar weken geleden nog even door BCG naar Phoenix gevlogen voor een weekendje ‘retreat’. Behalve dat het weer in Phoenix heerlijk was, en het hotel geweldig (lees: gigantisch zwembad, heerlijk eten), was het ook erg gezellig om de Nederlandse BCG-ers die in New York hun MBA doen te zien! Én Arthur en ik hebben een prachtige jeep ride door de Sonorawoestijn gemaakt. Dit is de enige woestijn ter wereld waar die echt klassieke cactussen groeien zoals je in Lucky Luke bijvoorbeeld zag!

Tot zover de verslaggeving vanuit het veld! Over een paar weken kom ik heel even een bliksembezoekje aan Nederland brengen, dus wellicht tot dan!

Liefs,

Guinnifer & Arthur

Advertenties

2 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Mirjam schreef:

  Klinkt weer helemaal goed! 🙂

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s