Halverwege!

on

Time flies when you’re having fun, dus hier in Chicago is dat zeker het geval! Deze week loopt het tweede blok ten einde, en zijn we dus officieel halverwege ons Kellogg jaar – en dat is een gek idee. Belangrijkste verschil met de zomer: we hebben de blog iets minder goed bijgehouden… Maar dat maken we nu hopelijk in 1 klap goed! En dit is meteen de laatste blog van het jaar, want zaterdag vertrekken we richting Mexico en Colombia!

Wat hebben we dan de afgelopen tijd allemaal uitgespookt? Aangezien het een beetje veel is om allemaal in 1 blogpost te stoppen, hebben we maar een filmpje gemaakt en is de rest van de blog alleen even wat extra details over een paar dingen.

 • Walking dinner – door Arthur georganiseerd. (een Cycling dinner is lastig als minder dan de helft een fiets heeft). Met ruim 40 deelnemers was het een groot succes, waar het eten uiteenliep van liquid barbecue’s (ja, je wil het niet weten) tot prachtige cheesecakes!
 • Peter op bezoek – In November hebben we Peter hier over de vloer gehad, en dat is enorm gezellig geweest. En zoals het Peter betaamd heeft hij het ook gevuld met veel culturele dingen: de Bulls opzoeken, musea, Chicago Symphony en de laatste avond eten onder het genot van live Jazz muziek!
 • Bulls vs. Lakers – Met Peter waren wij al naar de Chicago Bulls (het basketbal team) geweest, eind November ben ik toch nog een keer geweest met een grote groep 1Ys. Inclusief mensen die uit LA kwamen, en dus voor de Lakers waren
 • Flagg football competition – we zijn ook ondergedompeld in de volgende Amerikaanse sport, het American Football. Voor studenten is daar een wat vriendelijkere variant voor opgezet die onderling gespeeld wordt: het Flagg Football
 • Nashville road trip – samen met 4 anderen is Guinnifer voor Thanksgiving afgereisd naar Nashville, Tennessee. Het hart van de country muziek, die dan ook in elke bar live te beluisteren was! Na een weekendje Nashville werd het een weekje in een cabin met 5 foodies – dus werd er veel gekookt en gegeten. Om de week in stijl af te sluiten: op bezoek bij een Amerikaans klasgenootje en haar familie
 • Sinterklaas – Voor Sinterklaas zijn wij nooit ‘te druk’, dus hebben we de afgelopen week ook gewoon Sinterklaas gevierd natuurlijk! Eerst via Skype meegedaan met thuis, en vervolgens onze vrienden hier ondergedompeld in dit Nederlandse feest. We kunnen met trots concluderen dat zij allemaal als volwaardig Nederlander gedichten vol leedvermaak geschreven hebben.

En helaas ook een diep diep dal dit blok… We kregen helaas halverwege november vreselijk nieuws wat al onze plannen veranderde. Leonard, Arthur’s lieve en extreem vrolijke bonus-vader, wiens hand ik nog kort heb kunnen vasthouden tijdens mijn bliksembezoek begin november zonder te weten hoe waardevol dat was, kon niet meer herstellen van zijn vreselijke ziekte (MDS/Acute leukemie). We hebben zo snel we konden een vlucht voor Arthur geregeld, waardoor hij 1,5 dag later aankwam in Nederland. Het was al te laat om Leonard nog te spreken, Leonard was een paar uur eerder overleden.

Arthur is nog 2 weken in Nederland gebleven. Heel fijn dat hij thuis kon zijn bij iedereen in de eerste weken na Leonard’s overlijden. We zouden een weekje met vrienden naar Nashville gaan en in een cabin Thanksgiving vieren, maar dat hebben we nu dus zonder Arthur gedaan helaas. Hoe raar het ook is om te weten wat er thuis allemaal gebeurd is en er niet bij te hebben kunnen zijn. Het is fijn om te weten hoeveel steun iedereen thuis aan elkaar heeft.

Het zijn dus gekke weken geweest, die het ver van huis zijn weer in een heel ander perspectief hebben gezet. We gaan nog steeds genieten van de rest van het jaar, maar waarschijnlijk wel op een andere manier.

 

Advertenties

Één reactie Voeg uw reactie toe

 1. Mirjam schreef:

  Heel leuk om te lezen, maar vooral om te zien! Wat gaaf gemaakt, die film!! 😀
  Veel plezier in Mexico!

  XX Mir

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s