Christmas break & Chiberia

 

He lieve allemaal!

Allereerst: sorry! We hebben veel te lang geen blog geschreven, I know. Maar bij deze – nu Arthur een weekendje weg is ga ik even alles weer bijwerken (dus alvast sorry – er komen er meerdere achter elkaar. Lees waar je zin in hebt, en laat de rest lekker zitten zou ik zeggen!)

In deze blog: onze Christmas break (Mexico & Colombia) en de eerste weken terug in Januari (tijdelijk ‘Chiberia’ ipv Chicago).

Warm.

In onze kerstvakantie hebben we drie weken Midden Amerika opgezocht – en daar een heerlijke mix van verschillende dingen gedaan. Ik ga nog een filmpje van de vakantie maken – die hebben jullie nog tegoed!

 • Mexico City – Mexico City is echt een geweldige culturele en diverse stad. Een historisch oud centrum, een hippe, moderne wijk vol restaurantjes, een gigantisch park (of stadsbos?), een hippie wijk… Je kan het allemaal er vinden. En als je dan in Chapultepec Castle bent, of aan het lezen bent over ‘Tenochtitlan‘ dan voel je je toch echt in een andere wereld. De prijs/kwaliteit van de restaurants is ook erg goed, zo goed zelfs dat we onze kans schoon zagen om naar een van de restaurants uit Chef’s table te gaan: Pujol (Next-level Mexicaanse cuisine!). Gelukkig hadden we de dag daarvoor met een Mexicaans klasgenootje gegeten en wat traditionele Mexicaanse gerechten geleerd/geproefd (bijv. Carajillo, een heerlijke koffie cocktail), zodat we dit Mexicaanse hoogstandje daadwerkelijk konden waarderen.
 • Tulum, Mexico – Tulum is het kleinere, rustigere broertje van Cancun. Hier hebben we een paar dagen heerlijk over het strand gewandeld en verschillende historische plekken van de Maya’s bezocht. Bijvoorbeeld Cobá, een historische plek middenin de jungle met onder andere een pyramide waar – als je ‘m eenmaal met 35 graden en Jungle luchtvochtigheid beklommen hebt – je prachtig kan uitkijken over de jungle eromheen.
 • Bogotá, Colombia – Bogota is erg interessant om te bezoeken, maar ook heel anders dan eerdere vakantie bestemmingen van ons. Bijvoorbeeld is Uber eigenlijk illegaal in Colombia, dus moet er altijd iemand voorin de auto stappen zodat het niet opvalt. Toch is een Uber een beter idee dan een gewone taxi, want dan loop je risico op een ‘paseo millonario’ (even langs wat pinautomaten, en dan afgezet worden ergens ver buiten de stad zonder geld/telefoon et cetera…). Maar, als je weet hoe het werkt is het vervolgens een ontzettend interessante stad, en ook vele malen veiliger dan enkele jaren geleden. Door middel van een Graffiti tour door het hart van Bogota hebben we veel gezien en geleerd over de geschiedenis van Bogota en Colombia.
 • Cartagena, Colombia – In Cartagena hebben we in het vestingstadje zelf de familie van een klasgenootje ontmoet en heerlijk gegeten met vrienden. Daarnaast zijn we een paar dagen naar de ‘Islas Rosario’ geweest en dat was werkelijk het paradijs. Overal leguanen, een prachtig hotel, heerlijk verse vis t eten en een prachtig helder blauwe zee aan je voeten.

Koud.
fullsizerender-2

Dat was het bij terugkomst in Evanston eigenlijk vooral… De term Chiberia wordt gebruikt om de echte winter van Chicago te omschrijven – en die hebben we (heel kort) begin Januari ervaren.. Overdag ongeveer -12, maar door de wind erbij een gevoelstemperatuur -25…

En wat houdt dat in voor het dagelijkse leven hier? Nou, alles gaat natuurlijk gewoon door maar er worden wel maatregelen getroffen…  Northwestern laat de ‘Frostbite shuttle’ rijden, extra shuttles van en naar de campus zodat minder mensen hoeven te lopen. En de mensen die nog wel op straat lopen zijn een stuk moeilijker te herkennen, aangezien iedereen als Michelin mannetje van A naar B verplaatst

Maar goed, dit was alleen de eerste twee weken van Januari, sindsdien hebben we een stuk milder weer gehad (en nog geen grote sneeuwstorm). Afgelopen weekend was het hier zelfs 20 graden! Men zegt dat het hier in April zelfs nog kan sneeuwen als je pech hebt, dus ik vermoed dat we nog wel wat winters weer op ons dak krijgen voor we hier weggaan – dus vooral genieten van elke niet-winterse dag die er is!

Winter vakken

Academisch zitten we natuurlijk ook niet stil nu in de winter – een kleine greep uit het assortiment:

 • Financial Decisions (Arthur & Guinnifer) – dit blok toch maar wel een echt Finance vak erbij, een vak waar veel klasgenootjes vorig blok heel enthousiast over waren. Elke week 1 of 2 cases maken, wat inhoudt dat je een probleem uit de realiteit krijgt voorgeschoteld en de financiële puzzel moet proberen op te lossen
 • Personal Leadership Insights (Guinnifer) – een vak wat ze een aantal jaar geleden hebben opgezet om het mogelijk te maken voor ons om executive coaching te krijgen. Een groepje van maar 10 studenten, een heel ervaren executive coach, en een soort tien weken crash course om jezelf beter te leren kennen. Enorm waardevol!
 • Persuasive Presentations (Guinnifer) – aan de public speaking skills moet natuurlijk ook gewerkt worden, dus geef ik nu elke week een (korte) presentatie/speech. Tot nu toe heb ik het over de Plastic Soup gehad, in de improv les de professor feedback gegeven op haar presentatie skills (oef, bedankt klasgenootjes haha), en het verschil tussen Sinterklaas en Santa uitgelegd.
 • Analytical Decision Modeling (Arthur) – Arthur wilde graag ook wat kwantitatieve vakken dit jaar, dus die is lekker aan het data crunchen. Bijna elke week bouwt hij een excel model, die elke keer groter worden. En intussen vindt hij het ook leuk om het geleerde te gebruiken voor andere dingen – onze excel sheet voor de volgende WK of EK pool is bijvoorbeeld al geüpdate

Het bieden voor de lente is inmiddels ook alweer achter de rug (het blok is ten slotte bijna over…) en ik heb bijna alle vakken gekregen die ik wilde. Arthur gaat nog uitzoeken wat hij wil gaan doen in de lente – op de exacte uitslag komen we nog terug.

Dit weekend komt dus nog meer, om jullie ook nog even een goede update te geven over de afgelopen 2 maanden hier in Evanston en om even vooruit te kijken – wat gaan we met de nog resterende paar maanden voor leuks doen?!

Advertenties

3 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Peter schreef:

  Wat n super trips en tijd maken en hebben jullie toch! GRTZ

  Like

 2. orangepumpkin schreef:

  De komende twee maanden worden de beste! ik kom jullie lastigvallen, hahahaaaaaa!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s